2023. Március
HKSzeCsPSzoV


12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

 
 
Home Cégismertető Elérhetőség Karrier Munkatársaink Szolgáltatásaink

Név:
Jelszó:
Belépés
 
 
Autó elektronika
Hő- és biztonsági fólia
Épület elektronika
 Beléptető rendszer
 Riasztó rendszer
 Kamerás megfigyelő
 Hangosítás
 Kaputelefon
 Tűzjelző rendszer
 DEVI fűtési megoldások
   Csőfűtés
   Fagyvédelem
   Fürdőszoba
   Hó és jégolvasztás
   Mezőgazdaság
   Padlófűtés
   Sportpályák fűtése
   Termékek
   Devi PDF
   Devi Videók
Épületgépészet
Bérlés
EasyTrack BELÉPÉS

 Érdeklődés:
 - Autó elektronika
 - Épület elektronika

 Dolgozz a csapatban:
 - Jelentkezz munkatársnak
 - Jelentkezz alvállalkozónak


 

Fagyvédelem

 

Ajtók, kapuk fagyvédelme

Ajtónyílásoknál keletkező jegesedés a nagy hőmérséklet különbség miatt, komoly gondokat okozhat, pl.: hűtőházaknál az év bármely időszakában.

 

hűtőházaknál jelentkezhet, hanem autómosók ajtainál is, ahol szintén a fellépő nedvesség hatására, elfagyások keletkezhetnek a nyíló és mozgó részeknél.Hűtött helységek bejáratainál a nagy hőmérséklet különbség miatt rendszeres jégképződések keletkezhetnek. Ezek komoly károkat okozhatnak az ajtókban vagy a tartószerkezetükben. A kezdetekben „csupán” a lerakodó jég megakadályozza az ajtó pontos záródását, amivel a hűtött terület folyamatos „szellőzésben” marad. Ez jelentős energia veszteséget fog okozni.Az ajtók vezető sínjeinek elfagyása szintén üzemzavart okozhat. A tél beálltával a probléma más területeken is felléphet. A felfagyások nem csak A fentiek könnyen elkerülhetőek DEVI fűtőkábelek segítségével. Nyíló vagy toló ajtó esetén az ajtók előtti, alatti területeket kell megfűteni.

Termék választék:

Az ajtók fagyvédelméhez deviflex szilikon kábeleket ajánlunk. A szilikon kábelek rendkívül hajlékonyak, ezért könnyen szerelhetők az ajtók szélein. Előnyük még, hogy tetszés szerinti hosszakban rendelhetőek.
Amennyiben az ajtók előtti, alatti területeket kell fagymentesíteni, akkor használjunk DTIP deviflex fűtőkábeleket.
Ajtóknál a fűtést állandóan bekapcsolt állapotban használják. Termosztátot csak talajban történő beépítésnél használjunk. Ebben az esetben Devireg 330 vagy 610-es típust ajánlunk, mert ezek rendelkeznek padlóérzékelővel.

 

Antennák, feszítőhuzalok fagymentesítése

Antennákon és hidakon a jégképződés komoly veszélyt jelent az alatta járóknak és magának az építménynek is.

 

Függő, illetve magasban levő berendezéseken, építményeken képződő jegesedések az alattuk zajló forgalomra komoly veszélyt jelentenek. A jég további vastagodása, súlygyarapodása folytán, akár magát a szerkezetet is károsíthatja, mivel az így képződött többlet súlyt a szerkezet már nem bírja el. Ez könnyen a szerkezet töréséhez is vezethet.
Amennyiben ezt a szerkezet terezésénél már figyelembe akarják venni akkor ez jelentős költségnövekedést okoz a szerkezet erősebbre történő kivitelezése miatt.
Másik lehetőség a jég emberi erő általi eltávolítása, de ez téli viszonyok között nemcsak költséges de veszélyes is.
A feladat megoldására a legegyszerűbb deviflex fűtőkábelek beépítése a kritikus helyekre.

Termék választása:

DTIP-18 vagy DSIG-20 típusú, deviflex fűtőkábeleket javasolunk, Devireg 850 csapadék és hőérzékelős termosztáttal szabályozva. A termosztát használata szavatolná a rendszer működését kizárólag fagy és csapadék veszélyes időjárási körülmények között.

 

Beton kötésének biztosítása

Betonozás télen DEVI fűtőkábelek segítségével.

Fagyveszélyes téli időszakban végzett betonozási munkálatok nem végezhetőek el hagyományos beton alapanyaggal. Még speciális alapanyag esetén is fennáll az elfagyás veszélye. Elfagyott betonfelületet újra kell készíteni, ami különösen tartószerkezeteknél rendkívül költség és idő igényes.
Deviflex fűtőkábelek használatával, beállíthatjuk a beton kötéséhez szükséges +1…+2 C fokot.
Ezzel elkerülhetjük a betonozás elhalasztásával akadályoztatott munkálatok lelassulását.
A fűtőkábeleket közvetlenül a betonvasra kell rögzíteni, a teljes betonszerkezet belső részén. Ezzel biztosíthatjuk, hogy a beton teljes egésze védve legyen az elfagyástól.

Termék választása:

DSIG (400 V) vagy DTIP (230V) típusú fűtőkábeleket használjunk, Devireg 330-as (-10° - +10°) termosztáttal szabályozva.

 

Fagyvédelem jégpályákon, hűtőházakban.

Hihetetlenül hangzik, hogy a jégpályák alatti területet fűteni kelljen. Pedig szükség van rá az épület védelme miatt.

 

Hűtőkamrákban, hűtőházakban, ahol a hőmérséklet tartósan -20 és -30 C között van, a nagy hideg átterjed a szigetelésen túli területekre is. Azok az anyagok, amelyek összeköttetésben vannak a talajjal (aljzatbeton), átvezetik a hideget és a talaj azokon a helyeken fokozatosan megfagy. A talajban levő nedvesség megfagy és tágulásával komoly károkat okozhat az épület alapzatában. Ugyanez a probléma a jégpályák alatti területeken is.

DEVI fagyvédelem biztonságot nyújt az épület alapjainak és a padló szerkezetének.
A talaj túlhűtése ellen tökéletes megoldást nyújtanak a deviflex fűtőkábelek, devireg termosztátokkal kiegészítve. A beépített fűtőkábelek mintegy határvonalként szolgálnak a hűtött területek és a talaj között, biztosítva ezzel egy fagymentes réteget.

Termék választék

DTIP-10, 10 W/m teljesítményű deviflex fűtőkábeleket javasolunk. A kábelek egymás közötti távolsága nem lehet több, mint 10 cm. Tartalék kör beépítése mindenképpen ajánlott, mivel az esetleges későbbi javítások a nagy beépítési mélység miatt rendkívül nehézkesek lennének.
A terület szabályozására devireg 330-as termosztátot ajánljuk.

 

Páralecsapódás talajon

Hűtőházak padozatán a fellépő páralecsapódás, jegesedést okozhat.

 

Ajtók környékén, ahol a hűtött és a fűtött helységek összenyílnak, könnyen találkozhatunk páralecsapódással a talajon. A pára az ajtók záródása után, a hűtött területeken odafagy a talajra, amivel komoly balesetveszélyt idéz elő.

Ezért ezeket a veszélyeztetett területeket fűteni kell. A DEVI rendszere megoldja a fagyveszélyt Deviflex vagy devimat fűtés beépítésével a talaj felszíne fagymentessé válik. A fűtést az ajtó mindkét oldalán be kell építeni, de a kábelek nem keresztezhetik az ajtó alatti diletációs vonalat, hézagot. Külön fűtést kell mindekét oldalra szerelni, a két rendszer egymástól független kell legyen.

Termék választása:

Használjon DTIP-18 vagy DSIG-20 típusú Deviflex fűtőkábeleket, vagy DSVF-150-es fűtőszőnyeget. A terület szabályozására devireg 330 (-10ºC - +10ºC) termosztátot javasolunk.

 

Talaj lazítása

Talajmunkálatok esetén a téli időszakban problémát okozhatnak az erősebb fagyok.

 

Építkezési időszakban, amennyiben az erős fagyok miatt a munka nem késlekedhet és az elfagyott területeken történő földmunka elkerülhetetlen, akkor nagy segítséget nyújt a DEVI talaj lazító megoldása.

Egy nappal a munkák megkezdése előtt, deviflex elektromos fűtőkábeleket helyezünk el a kijelölt területen, közvetlenül a földre fektetve majd a kábeleket szigeteléssel letakarjuk.
Másnap az egészet felszedve, megkezdődhetnek a földmunkák.

Termék választása:

DTIP fűtőkábeleket vagy devimat fűtőszőnyegeket használjunk. Termosztát beépítése nem szükséges.

 

Tartályok fagymentesítése

Tartályokban levő folyadékok elfagyása, azok szigetelése ellenére is, előfordul.

 

Szabad területeken levő tartályoknál a bennük levő folyadék elfagyása ismert probléma. Tartályok méretétől és a folyadék anyagától függően nehezen kiszámítható, hogy milyen hőmérsékletig bírja fagymentesen az anyag. Ezekben az esetekben sokkal célravezetőbb, ha deviflex fűtőkábelek használatával nem hagyjuk fagypont alá süllyedni a tartályban és a csövekben levő anyagot.

Termék választása:

Deviflex vagy önszabályozó fűtőkábelek használatát javasoljuk, devireg 316, 330 vagy 610-es típusú termosztátokkal szabályoz

 

Vízelvezetők fagymentesítése

Vízelvezetők elfagyása elzárja az olvasztott víz útját.

 

Kültéri hó-, jég olvasztások esetén fontos szempont, hogy a megolvadt csapadék teljesen távozni tudjon a fűtött területről. Az év majdnem teljes részén a vízelvezetők tökéletesen elvégzik a dolgukat. A téli hónapokban viszont, a fagy beálltával, a víz elfagy és elzárja a víz utánpótlás útját, ezáltal nemhogy a feladatát nem látja el, de szabályos jégdugót képez. Így hiába olvasztjuk a havat, jeget pl.: a gépkocsibejáróban, ha az olvasztott víz először belefagy a vízelvezetőbe, azután egyre nagyobb jéggyűjtőként fog működni, ami a vízgyűjtő szétfagyásához, töréséhez vezet. Törött vízelvezetőt ezután cserélni kellene. Ezt megakadályozza a deviflex kábelek használata.

Termék választék:

DTIP-18 és DSIG-20 típusú Deviflex fűtőkábeleket javasolunk. Devireg termosztátok használatával, 316, 330 vagy 610-es típusok, biztosíthatjuk a vízelvezető fagypont feletti hőmérsékleten tartását.


Hibabejelentő

Céges költségeit hatékonyan csökkentheti GPS nyomkövető beszerelésével!

Hatékony munkaidő kontroll!

Üzemanyag megtakarítás!

Menetlevél szolgáltatás!

Alacsony üzemletetési költségek!

 
  Látogatók száma: 1235094
Tel: +36 88/591-470, Fax: +36 88/591-477