2023. Június
HKSzeCsPSzoV1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

 
 
Home Cégismertető Elérhetőség Karrier Munkatársaink Szolgáltatásaink

Név:
Jelszó:
Belépés
 
 
Autó elektronika
Hő- és biztonsági fólia
Épület elektronika
Épületgépészet
 Garázs és ipari kapuk
 Kapunyitók
 Komplett légkondícionáló
 Klíma
   Daikin
   Electrolux
   LG
   Midea
   Panasonic
   Unico
 Központi porszívó
 Sorompók
 Automata ajtó
Bérlés
EasyTrack BELÉPÉS

 Érdeklődés:
 - Autó elektronika
 - Épület elektronika

 Dolgozz a csapatban:
 - Jelentkezz munkatársnak
 - Jelentkezz alvállalkozónak


 

Klímák

Ma már nem ritkaság a házi klímaberendezés a magyar otthonokban, s mivel egyre többen szeretnék a nyári kánikulában is megőrizni "hidegvérüket" ez az egyetlen tartós fogyasztási cikk, melynek piaca látványosan bővült az elmúlt években.

A klímatelepítés, a szükséges berendezés kiválasztása-összeállítása szakértelmet igénylő feladat. A hűtésre kiválasztott helyiség légköbméterének ismerete például nem elégséges annak eldöntéshez, hogy milyen fajta és mekkora teljesítményű klíma szükséges valahol. Fontosabb szempont viszont a szoba légköbmétere, tájolása, az átmelegedő ablakfelületek nagysága, az hogy általában hányan tartózkodnak a hűtendő helyiségben, s milyen elektromos, tehát hőtermelő berendezések működnek ott.

A gyártók és kereskedők alapvetően háromféle egyedi hűtőberendezést ablak- és mobil klímát, valamint úgynevezett splitet, magyarul osztott berendezést kínálnak.

Az ablakklíma előnye a készülék viszonylagos olcsósága. Hátránya viszont, hogy csak ablakba szerelhető, s többnyire asztalos, lakatos és üveges szakember segítsége is kell a beépítéshez, ami többletkiadással jár. Ezek a gépek meglehetősen zajosak: 48-52 decibellel üzemelnek.

Nem sokkal csendesebbek a mobil klímák sem. Előnyüket a nevük is mutatja, hogy tudniillik nem kell beépíteni őket, egyik helyről a másikra hordozhatóak, bár a mobil klímák csövét is ki kell vezetni a szabadba. Mivel a kívánt hőfokot programkapcsoló vezérli, a gép nem csak állandó zúgásával űzi el az esetleges álmot, hanem a ki-bekapcsolás váratlan kattanásával is.

Aki igazán jó megoldást keres, s pénztárcája sem szab határt a választásának, az csak splitet vásároljon - tanácsolják a hozzáértők. Ezek a berendezések esztétikusak, bárhová felszerelhetőek, programozhatóak, távirányítóval vannak ellátva, hatékonyak, s ezért  gazdaságosan hűtenek, nagy teljesítményűek. Ráadásul, mivel ventillátoruk a kültéri egységben  működik, csaknem teljesen hangtalanok.

 

 

Sokszor elofordul, hogy valamely oknál fogva nem telepítheto kültéri egységgel rendelkezo klímaberendezés a klimati-zálandó helyiségbe. Belvárosi részeken, pl., muemlék-épületeken, homlokzaton általában nem engedélyezett a kültéri egységek elhelyezése. Ilyen esetekre megoldást jelenthet a rejtett kültéri egységgel muködo vagy a kültéri egység nélküli klímakészülékek.

A rejtett kültéri egységgel működő klíma berendezések olyan helyiségek hűtésére készültek, ahol ugyancsak nincs lehetőség kültéri egység elhelyezésére az épületen, viszont van olyan kisebb helyiség, pl. pince, padlás, kamra, gardrób, stb. ahová a gép elrejthető . Innen a kültérbe a készülék által termelt meleg levegő - szintúgy mint kültéri egység nélküli változatnál - a falon fúrt nyíláson keresztül távozik. A berendezés beltéri egysége pontosan olyan, mint bármely más splitklímáé.

Azonben előfordulhat, hogy éppen nem a kültéri egység elhelyezése, hanem a beltéri egységé jelent gondot. A klimatizálásnak ezt a módját azon esetekben célszeru alkalmazni, amikor van lehetoség elhelyezni a beltéri egységet álmennyezet fölött, vagy padláson, stb. és van hely a levegot továbbító csövek elvezetésére. Általában tetoterekben megoldható utólagos beszerelés, vagy az épület építése során elore tervezve, és szerelve.

Az ábrán három helyiség (A,B,C) klímatizálásának sematikus rajza látható. Az '1' -sel jelölt szerkezet a kültéri egység, mely szinte teljesen megegyezik más egyszeru splitklímák kültérijével. 3,6 kW teljesítménytol a 18-20 kW teljesítményig kapható. A '2'-sel jelölt szerkezet a beltéri egység, mely már jelentos mértékben eltér az általános splitek beltérijétol. Ezt általában padlástérben, álmennyezet fölött, esetleg más zárt térben rejtve helyezzük el. A beltéri egységbol hang és hoszigetelt flexibilis vagy merevfalú csöveken át érkezik a kezelt, hutött levego a célhelyiségekbe, ahová általában mennyezeti befúvórácsokon (anemosztát) keresztül jut be. (Az ábrán világoskék vezetékkel jelölve) A helységekbol a felmelegedett levegot (az ábrán rózsaszín)szintén hasonló módon szívja el a gép, szurokön keresztül átáramoltatja, lehuti és kezdodik elölrol a folyamat. Általában lehetoség van rá, hogy a beszíváskor kinti friss levegot is hozzákeverjünk, ezáltal a helyiségek folyamatos szellozése, frisslevego utánpótlása is biztosított.


Hibabejelentő

Céges költségeit hatékonyan csökkentheti GPS nyomkövető beszerelésével!

Hatékony munkaidő kontroll!

Üzemanyag megtakarítás!

Menetlevél szolgáltatás!

Alacsony üzemletetési költségek!

 
  Látogatók száma: 1247279
Tel: +36 88/591-470, Fax: +36 88/591-477